BTV voor professionelen

BTV, afkorting van Technisch Bureau Verbrugghen, is een Externe Dienst voor Technische Controle (EDTC) en erkend controleorganisme, met meer dan 85 jaar ervaring en 400 medewerkers in België.

BTV heeft de wettelijke opdracht de (arbeids-) veiligheid te onderzoeken door het uitvoeren van wettelijk verplichte controles  op machines en installaties, zowel bij particulieren als professionelen.

Dankzij de regionale spreiding van onze 10 kantoren bent u als klant verzekerd van een vlotte dienstverlening. Omdat ook u beter zeker bent van uw veiligheid en die van uw werknemers, is een kwalitatieve controle een must.

Bent u op de hoogte van brandveiligheid bij het beheer van gebouwen?

Geschreven op 29 februari 2016

Centrum Duurzaam Gebouwbeheer organiseert op 23 en 24 maart resp. in Gent en in Heusden-Zolder telkens een opleidingsdag rond brandveiligheid voor gebouwbeheerders. Op het programma staat onderandere BTV, die op een heldere manier een relevant aspect van brandbeveiliging komt toelichten, gesneden op de maat van de gebouwbeheerder.


BTV over EPC-regelgeving op Vastgoed Academy

Geschreven op 29 februari 2016

De energiezuinigheid van het Vlaamse woningbestand staat steeds meer in de kijker. Het is cruciaal dat de energiezuinigheid toeneemt om aan de klimaatdoelstellingen te voldoen. Energiemaatregelen volgen elkaar in ijltempo op.

Tijdens de nieuwe editie van Vastgoedacademie op woensdag 16 maart ontdek je de impact van de energieregelgeving op de vastgoedsector. Onderandere BTV brengt je up-to-date met alle nieuwe regelgeving rond EPB en EPC.


Kwaliteitsvolle controle en correct opgemaakt EPC in het grootste belang van de vastgoedmakelaar én zijn klant

Geschreven op 14 juli 2015

Recent verschenen er diverse artikels/opiniestukken  in o.a. De Tijd, waarin blijkt dat er nogal wat problemen zijn met de berekening van de energieprestatie voor woningen. Het artikel verwijst naar een studie waarbij EPC berekeningen grote verschillen opleveren voor eenzelfde woning


Verplichte energieaudit voor grote ondernemingen

Geschreven op 7 juli 2015

De Europese Richtlijn 2012/27/EU betreffende energie-efficiëntie legt de lidstaten in artikel 8 op dat ze ervoor moeten zorgen dat de ondernemingen die geen KMO’s zijn een energieaudit ondergaan voor 5 december 2015, en dit om de vier jaar.